ABC Djeca

O Nama

“DOĐIMO DO SVIH MERIDIJANA I NAŠIH MALIŠANA! PODRŽIMO UČENJE BOSANSKOG JEZIKA, BUDIMO DIO TIMA ABC DJECA”

Dragi Bosanci i Hercegovci u domovini i diljem svijeta,

Dobrodošli na web stranicu ABC Djeca! Aplikacije namijenjene učenju bosanskog jezika putem multimedijalnih sadržaja za naše najmlađe uzraste - ma gdje bili! Dobrodošli u Tim čija je osnovna ideja – učenje bosanskog jezika i gradnja čvrstih mostova među nama, od porodice do šire društvene zajednice.

Ovaj Tim neimara krenuo je sa gradnjom ćuprije preko svih mora i okeana, preko svih meridijana, da poveže srce i dušu sa onim što nam u grudima najljepše odzvanja – bosanski jezik! Želimo putem ove Aplikacije doći prevashodno do svih naših mališana, nove generacije Bosanaca i Hercegovaca rasute diljem svijeta. Želimo pokucati na njihova vrata i dati im priliku, da kroz zabavu i igru, i u skladu sa savremenim trendovima, nauče svjetski a naš- Bosanski jezik. Uz ABC Djecu i njene interaktivne sadržaje naši mališani će usvojiti osnovna znanja iz Bosanskog jezika, samo sa jednim ciljem. Da nam kuća bude puna topline zavičaja i emocije najmilijih. Ništa bolje srce ne dira, do riječ i razumijevanje, onako kako su naši preci vijekovima prakticirali. Na bosanskom jeziku!

I zato vas pozivamo da u svakom slučaju postanete dio Tima ABC Djeca! Budite naš član donacijom za daljnji razvoj aplikativnih sadržaja i podrškom našim naporima da do svakog praga, na svakom kontinentu, donesemo toplu riječ Bosanskog jezika. Dobrodošla je svaka podrška ovom projektu! Od novčanih sredstava do materijalnih dobara (donacija tehničkih uređaja: tableti, smart telefoni, itd. za naše mališane u domovini i dijaspori). Vašu pomoć cijenimo i u širenju informacije o nama, kao i u proaktivnom angažmanu u ovom projektu u skladu sa vašim kreativnim mogućnostima.

Na kraju, bilo da su mališani u vašim domovima već odavno ozbiljni ljudi ili pak još uvijek razdragana dječica, podržite ideju da svi osmjesi i sve radosti našim domovima odzvanjaju poznato - na Bosanskom jeziku! Daljnji razvoj ABC Djeca moguće je podržati:

Sadržaj Aplikacija

Video, Knjige, Igre

Učimo naš jezik i otkrivamo našu kulturu kroz interaktivne video lekcije, knjige i video igre!
Svjedočanstva

Šta roditelji, djedovi i nane kažu

ABC Djeca

Registruj se danas!Interaktivna zabava

Za djecu svih nivoa

Interaktivno učenje bosanskog jezika kroz igru.

Igrice

Učenje bosanskog jezika kroz interaktivne igre. Zabava koja svojim multimedijalnim konceptom nudi znanje a sa njim i informacije o domovini. Igra i mašta mogu svašta. A ovaj put nas uče bosanski jezik!

Matematika/Logika

Uz učenje jezika, vaše će dijete savladati logiku i matematiku. Ova je aplikacija dizajnirana da bude jednostavna za upotrebu i efikasna.

Knjige i pjesmice

Bogate priče o bosanskoj kulturi, istoriji i geografiji zabavit će svako dijete. Naša nova funkcionalnost video streaminga predstavlja potpuno novi način učenja.

Video Sadržaj

Edukativni video sadržaja koji pokriva dosta zanimljivih tema!